Article Details
Bezoek van klas 3D aan zorgboerderij ‘t Raakeind Bericht geplaatst op: 24-11-2017

Tijdens de Fancy Fair op 12 oktober hebben leerlingen van klas 3D zich ingezet voor zorgboerderij 't Raakeind en een mooi bedrag bij elkaar gebracht. Omdat iedereen op de zorgboerderij dit zo leuk vond, hebben Harm en Desiree van den Nieuwelaar, de eigenaren van de boerderij, onze klas uitgenodigd om een kijkje te nemen op de boerderij.

Na ontvangst in de kantine met verse melk en cake hebben de leerlingen een rondleiding gekregen op de melkveehouderij. Met enthousiasme werd ons door de cliënten, de hulpboeren, van alles verteld over de kalfjes, de koeien, het werk op de boerderij, moestuin, werkplaats, de zwijnen, konijnen en niet te vergeten het kleine paardje.

Aan het eind van ons bezoek was er een officieel momentje en hebben de leerlingen van klas 3D de opbrengst van de Fancy Fair aan de medewerkers en hulpboeren van de zorgboerderij overhandigd. Desiree van den Nieuwelaar vertelde ons dat het geld besteed gaat worden aan materiaal voor de houtbewerking in de werkplaats. Hier maken ze bijvoorbeeld kistjes voor kerstgeschenken.
Voor de leerlingen was het heel erg leuk om met eigen ogen te zien hoe blij iedereen was met de opbrengst van de Fancy Fair en om te zien wat er gebeurt op de boerderij.