Het is vandaag:
 
Article Details
Activiteitenweek klas 6 Bericht geplaatst op: 13-11-2017

 

De leerlingen van klas 6 met het vak tekenen zijn woensdag in de activiteitenweek naar het Textielmuseum en museum de Pont in Tilburg geweest.

 

In het textielmuseum bezochten we het Textiellab, waar veel inspirerende en innovatieve technieken bekeken konden worden, en de expositie ‘Earth Matters’. ‘Earth Matters’ gaat over de wereldwijde ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid en respect voor de aarde. In de wereld van design, wetenschap en het bedrijfsleven zijn deze ontwikkelingen van groot belang.

 

 

Daarna bezochten we museum de Pont, waar onlangs het kunstwerk Sky Mirror van Anish Kapoor werd onthuld. Sky Mirror is 6 meter hoog en gemaakt van roestvrij staal. De ‘hemelspiegel’ staat in een tuin op het voorplein van het museum. Die is speciaal voor Sky Mirror ontworpen door de vrouw van Kapoor, landschapsarchitecte Sophie Walker. Kapoor maakte het kunstwerk ter gelegenheid van het jubileum van het museum en vanwege de nauwe band van de kunstenaar met het museum. In de collectie van De Pont zijn meerdere werken van Kapoor aanwezig.

 

Het was een heel gezellige en inspirerende dag!

 

 

Namens de sectie tekenen,

Willy Duffhues

 

 Terug