Het is vandaag:
 
Article Details
Stedelijk zet zich massaal in voor de stad Bericht geplaatst op: 12-10-2017

 

Onder het motto Stedelijk loves Breda en in het kader van de viering van het 130-jarig bestaan, hebben alle leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zich vandaag massaal ingezet voor diverse goede doelen. Leerlingen van de bovenbouw waren de hele dag door aan de slag als vrijwilliger bij heel veel verschillende organisaties. De twintig onderbouwklassen hadden op school een fancy fair georganiseerd voor voornamelijk lokale goede doelen. 

  

De bovenbouwers die vrijwilligerswerk gingen doen, kregen veel verschillende taken voorgeschoteld. Veel leerlingen hebben ouderen of gehandicapten in diverse woonzorgcentra een paar gezellige uurtjes bezorgd. Ze deden mee met spelletjes, namen mensen in een rolstoel mee voor een wandeling, maakten muziek of hielpen bij de maaltijden. Op een aantal basisscholen werd geassisteerd bij lessen en zijn ook andere klusjes gedaan. Bij de Rudolf Steinerschool hielpen de leerlingen mee met een Vossenjacht. Bij kinderboerderijen en andere instellingen zijn bergen blad geruimd, paden geschoffeld en dieren verzorgd. In het revalidatiecentrum werden stapels pannenkoeken gebakken. Bij Happy Hippo zijn verrassingspakketten klaargemaakt en in de binnenstad werd gecollecteerd voor de Brandwondenstichting. In buurthuizen en ook bij NAC Street League hielpen de leerlingen bij activiteiten met jonge kinderen. Een team van flying reporters ging langs bij de diverse activiteiten en plaatste de foto’s zo snel mogelijk op de speciale facebookpagina: https://www.facebook.com/stedelijklovesbreda/ 

 

Wethouder Miriam Haagh van onderwijs en welzijn kwam een kijkje nemen op school en ging ook even bij verzorgingshuis Vredenbergh waar een paar vrijwilligers bezig waren met het vijlen en lakken van nagels van enthousiaste ouderen. “Wat een fantastisch initiatief van het Stedelijk Gymnasium om juist in dit jubileumjaar de stad in de trekken. Om met de leerlingen de handen uit de mouwen te steken, in de praktijk te leren en de beschikbare kwaliteiten van leerlingen volop in te zetten."

 

Op de school zelf zorgden de leerlingen van de onderbouw de hele dag door voor een prima sfeer door een vrolijke fancy fair. Er was gezellige muziek, er konden heel veel bakkunsten geproefd worden en er waren spelletjes en sportieve activiteiten. Tijdens deze fancy fair is in totaal ruim 4700 euro opgehaald. Klas 2D heeft met 554 euro het meeste geld ingezameld voor hun goede doel de stichting Happy Hippo. Chapeau!

Voor veel leerlingen was Stedelijk loves breda een bijzondere ervaring die het blikveld heeft verruimd. De school kijkt terug op een zeer waardevolle dag en dankt alle mensen en instellingen die hebben meegewerkt. Een groep bovenbouwers had onlangs al een vrijwilligerscommissie opgericht en wil er nu voor zorgen dat leerlingen die door deze dag enthousiast zijn geworden vaker vrijwilligerswerk kunnen doen. 

 

ARTIKEL IN BREDA VANDAAGTerug